چند روش طلایی برای ترک کردن سیگار
نوشته شده توسط : دکتر

شما مدتهاست این موضوع را می دانید اما چیزی كه اهمیت دارد این است كه برای حل این مشكل چقدر جدی و مصمم هستید.باید بگوییم كه ترك كردن سیگار كار بسیار مشكلی است و شما باید در یك مبارزه ی سخت و واقعی پیروز شوید. بسیاری از افراد در این مبارزه شكست می خورند و در برابر سیگار به زانو در می آیند.اما بهتر است بدانید كه بیشتر افرادی كه سیگار را برای همیشه كنار گذاشته اند قبل از اینكه موفق شوند ، چندین بار تلاش ناموفق داشته اند. این روشها توسط افراد موفق امتحان شده اند و به شما كمك می كنند تا در این مبارزه كه اراده و نیروی شما را محك می زند پیروز شوید.

 

1- از كاغذ استفاده كنید:

قبل از هر كاری در مورد سیگار به خوبی فكر كنید و ببینید كه از چه چیزهایی در مورد آن بدتان می آید و اینكه چرا می خواهید سیگار را ترك كنید.آیا در مورد سلامت خود نگرانید و از سرطان ریه یا سایر سرطانها در هراسید؟آیا از بیماری قلبی و سایر بیماریها نگران هستید؟آیا همسر و فرزندان و اطرافیان شما در معرض عوارض سیگار كشیدن شما هستند؟آیا فكر می كنید الگوی خوبی برای فرزندان خود نیستید؟از اینكه موها و لباسهای شما همیشه بوی سیگار می دهند ناراحتید؟از مواردی كه شما را نگران كرده لیستی تهیه كنید و همیشه آن را همراه خود داشته باشید. هر بار كه خواستید سیگاری را بردارید یا میل به سیگار پیدا كردید به لیستی كه تهیه كرده اید نگاهی بیندازید و به خاطر بیاورید كه چرا تصمیم به ترك سیگار گرفته بودید.

2- از كمك و حمایت دیگران برخوردار شوید:

سپند جام
به خانواده ، دوستان و همكاران خود بگویید كه می خواهید سیگار را ترك كنید. این كار اراده ی شما را تقویت می كند.هر بار كه میل به سیگار پیدا كردید به خاطر بیاورید آنها می دانند در حال ترك سیگار هستید و میزان اراده و خویشتنداری شما را تحت نظر دارند و شما نمی خواهید دیگران شما را فردی شكست خورده ببینند.حتی می توانید از آنها بخواهید كه اگر شما را در حال روی آوردن به سیگار دیدند به شما یادآوری كنند كه تصمیمی كه گرفته بودید چقدر برایتان مهم است.از دوستان و آشنایانی كه سیگار را ترك كرده اند نیز می توانید كمك بگیرید.می توانید به افراد دیگری كه همین قصد را دارند ملحق شوید و یك گروه را تشكیل دهید. حتی می توانید در اینترنت چنین افراد یا گروههایی را پیدا كنید.تجربیات مشترك خود را با دیگران در میان بگذارید و برای تقویت اراده از یكدیگر كمك بگیرید.

3-از یك متخصص كمك بگیرید:

از پزشك خود بخواهید تا شما را برای ترك سیگار راهنمایی كند و یا مراكزی به شما معرفی كند. برخی از مراكز برنامه هایی دارند كه در منزل و از طریق تلفن پیگیری می شوند و تداخلی با كارهای روزانه شما ندارند.هر چه در طول برنامه ترك سیگار خود مشاوره بیشتری دریافت كنید احتمال اینكه موفق شوید بیشتر است.

4- آهسته شروع كنید:

اینكه شما سیگار را ناگهان كنار بگذارید شدنی است اما كار دشواری است و ممكن است شكست بخورید.می توانید برای شروع فقط سیگار بعدی خود را به تاخیر بیندازید.در مرحله بعدی فقط نصف هر سیگار را بكشید.هر بار فقط یك بسته سیگار بخرید.در مرحله بعد نوبتهای سیگار كشیدن خود را یكی در میان به فعالیت دیگری مانند پیاده روی یا فعالیت بدنی یا یك سرگرمی مورد علاقه خود اختصاص دهید.بر روی برنامه های گفته شده تمركز كنید تا در تك تك آنها موفق شوید و بعد به مرحله بعدی برسید. به تدریج برنامه خود را طوری ادامه و ارتقاء دهید تا به مرور سیگار را كاملا كنار بگذارید.

5-از محركها دوری كنید:

راجع به محلها و موقعیتهایی كه باعث می شوند به طرف سیگار بروید فكر كنید ، آنها را شناسایی كنید و از آنها اجتناب كنید.در عوض بیشتر به مكانهایی كه سیگار كشیدن در آنها ممنوع است مانند موزه ها یا تئاتر و سینما بروید. با افرادی كه سیگاری نیستند معاشرت كنید.اتاق كار خود ،‌دوستان خود و هر چیزی كه شما را به سیگار تشویق می كند عوض كنید.خود را مشغول نگه دارید تا بی حوصلگی و افسردگی شما را تحریك نكند.

وقتی قرار است سیگار نكشید سیگار ،‌ فندك و لوازم مربوط به آنها را در ماشین یا مكانی غیر از محلی كه هستید بگذارید تا در دسترس نباشند.هنگام رانندگی و مواقعی كه استرس دارید آدامس بجوید و به مناظر طبیعی اطراف خود توجه كنید تا به سیگار كشیدن فكر نكنید.میز غذا را بلافاصله بعد از خوردن ترك كنید. به جای الكل قهوه و مواد محرك از چای ، آب و نوشیدنیهای سالم استفاده كنید.این جمله ی طلایی را در طول روز با خود تكرار كنید تا در مواقع لازم به راحتی آن را به كار ببرید:” نه ، ممنون ،‌ من سیگار نمی كشم. “

برای ترک سیگار از کجا شروع کنیم؟

ترک سیگار:اگر شما سیگاری قهاری نیستید و تنها روزی چند نخ سیگار می کشید، مطمئن باشید که ترک سیگار راحت و بدون دردسری خواهید داشت. برای ترک سیگار تنها نیاز به تحولی روحی و روانی دارید تا خود را وادار به شروع ترک کنید.می توانید پس از ترک سیگار، مزه غذاها را بهتر درک کنید، زندگی را شفاف ببینید و از وقت و پول خود بهتر استفاده کنید. با ترک سیگار، سیگاری نشدن فرزندانتان را تا حد زیادی تضمین می کنید و بالاخره اینکه زود نمی میرید و کودکان و همسرتان به جای از دست دادن شما، فردی مصمم، با اعتماد به نفس بالا و شجاع را به عنوان یار و پشتوانه خود، خواهند داشت.با ترک سیگار بوی بد دهان، سرفه، تنگی نفس، سردرد، دندان های زرد و کثیف، پوست تیره و چروکیده با شما خداحافظی می کنند.

پیش از ترک سیگار چه کنیم؟

۱-پیش از ترک کامل سیگار، سعی کنید مکان هایی را به عنوان مکان های ممنوعه برای استعمال سیگار قلمداد کنید، سپس در این مکان ها مثلاً منزل، محل کار و یا اماکن عمومی، به هیچ عنوان سیگار نکشید.همسر و فرزندان فرد سیگاری، افراد بسیار مناسبی برای کمک به ترک هستند.استفاده از این دو اهرم، هنگام ترک سیگار، بسیار کمک کننده و مفید است. اولین فکری که به ذهن افراد سیگاری خطور می کند، این است که چرا باید سیگار را ترک کنم؟ دلایل شما برای ترک سیگار نقش مهمی را در ادامه روند ترک، برعهده دارند. در جواب باید گفت با ترک سیگار خطر عوارض سیگار به تدریج از شما فاصله گرفته و شما شخصیتی مقبول و معقول در میان اطرافیان خود به دست خواهیدآورد.

۲-برای ترک سیگار باید ایجاد انگیزه کرد. انگیزه یعنی تلاش برای رسیدن فرد سیگاری به اینکه خود بخواهد نه دیگران،. به عبارت دیگر اطرافیان تنها می توانند در ایجاد انگیزه، کمک کننده باشند و این خود فرد است که باید انگیزه را در خود ایجاد کند.

۳-لیستی از معایب و فواید سیگار را تهیه کنید. آن را منصفانه بخوانید. با توجه به کلیه جزییات، اگر تمایل به ترک سیگار پیدا کردید، آن را عقب نیندازید و حتماً شروع کنید.

۴-زمان و نوع کاری را که با آن سیگار می کشید، مشخص کنید و به دلایل سیگار کشی خود در آن زمان، و احساسی که بعد از مصرف سیگار داشته اید، فکر کنید.

۵-در پایان هر روز، الگوی سیگار کشیدن خود را مرور کرده ببینید که چه چیزی شما را وادار به سیگار کشیدن می کند؟ کار سخت؟ عصبانیت؟ کسالت؟ تفریح و تفنن؟ بی کاری و یا موقعیت های خاص دیگر؟ بعد از شناخت آن، روش های دیگری را برای رو به رو شدن با احساسات و شرایط خود جستجو کنید.

طلب یاری از دوستان

درترک سیگار، از دوستان خود یاری بطلبید. درست مانند هنگامی که کار یا مشکلی دارید و از دوستان خود کمک می خواهید، در این زمینه هم از دوستان خود طلب یاری کنید زیرا وقتی بار مسوولیت کاری را با دوستان تقسیم می کنید، راحت تر مشکل حل می شود. اگر هم زمان با دوستی دیگر ترک می کنید، به تقویت انگیزه خود کمک کنید، یکدیگررا درک کرده و در لحظات سخت با یکدیگر هم صحبتی و همفکری کنید. با نقل وانتقال تجربیات خود و دیگران به یکدیگر، در راه ترک سیگار قدم های محکم و موثری بردارید.

ترک سیگار را آسان نگیرید

همان گونه گه گفته شد، ترک سیگار را نباید ساده و سهل پنداشت. برعکس تصور عام که بر این عقیده اند که با مشکل دانستن یک کار، تمایل فرد به انجام آن کار کمتر می شود و از ترس سختی آن کار، تن به آن نمی دهد، باید گفت که اگر اطرافیان فرد و خود فرد این کار را بزرگ بدانند، هم با آمادگی بیشتری پیش می روند و هم برای انجام کار بزرگ تر تشویق شده و از اعتماد به نفس فزاینده ای برخوردار می شوند.


چه بسا با ادامه روند ترک سیگار و علم به اینکه این کار بزرگ را انجام داده اند، اعتماد به نفس بالا و بالاتری پیدا کرده و در نتیجه قدم های بعدی را موثرتر بر می دارند. این موضوع سبب می شود که اگر یک بار موفق نشدند، ناامید نگردند و باز هم دلگرم باشند چرا که حتی تلاش برای انجام کاری سخت و مقاومت نسبی در برابر آن، خود نوعی پیروزی است. مانند مساوی با شکست در مسابقات با گل کمتر، در مقابل حریفی قدرتمند.

یک سوال

دراینجا این سوال پیش می آید که چرا شروع ترک سیگار سخت است؟ اصولاً انسان ها از هر تغییری در زندگی خود هراسان هستند چرا که هر تغییری، انرژی و وقت آنان را به طور مضاعف گرفته و نیاز به تلاش و حرکتی فزاینده را بیشتر می کند، پس انسان ها از هرگونه تغییری در ابتدا گریزان اند. این اصل در همه اجزای دنیا حکم فرماست بنابراین عیب محسوب نمی شود. چه بسا ماشینی که در حال هل دادن آن هستیم،

در چند ثانیه اول حرکت، انرژی و وقت بیشتری را می طلبد.به عبارت دیگر هر حرکت و تغییری در ابتدا سخت و انرژی گیر است. با این شناخت، بهتر و با اعتماد به نفس بیشتری جلو می رویم. از خطاها و کندی ابتدایی حرکت خود دلسرد نمی شویم بلکه با گذشت هر لحظه، این امید را تقویت می کنیم که هر لحظه از لحظه قبل آسان تر خواهد بود و با این امید پیش می رویم.

حقایق را نمی شود کتمان کرد.

پیش نیاز ترک سیگار این است که ابتدا با خود صادق بوده متعهد و آماده برای تلاشی مضاعف باشید. شما سیگار را ترک می کنید؛ چون قاطعانه معتقدید سیگار کشنده و مرگبار است. اگر تزلزلی در این فکر به وجود آید و مجدد وسوسه شوید که سیگار بکشید، در رخداد این حقیقت هیچ گونه خللی ایجاد نشده و این اتفاق، یعنی مرگ ناگهانی در اثر سیگار، حتی با یک سیگار نیز می تواند به وقوع بپیوندد.

 

منبع: sepandjam




:: بازدید از این مطلب : 293
|
امتیاز مطلب : 317
|
تعداد امتیازدهندگان : 108
|
مجموع امتیاز : 108
تاریخ انتشار : پنج شنبه 20 شهريور 1399 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: